Het afsluiten van een kredietverzekering

Wat houdt een kredietverzekering precies in?

Met een kredietverzekering ben je verzekerd tegen openstaande facturen die niet betaald worden door je debiteuren. Op deze manier heeft het geen nare gevolgen voor je bedrijf als een klant weigert te betalen. Bij elke klus maak je natuurlijk kosten. Als er niet betaalt wordt door een klant kan dit erg vervelende gevolgen hebben. Je zal je eigen rekeningen namelijk nog steeds moeten kunnen betalen. Met de kredietverzekering ben je hiervoor verzekerd en kan je ondanks dat een klant weigert te betalen toch nog je eigen rekeningen betalen. Een kredietverzekering kan dus bijna niet missen als je een bedrijf hebt.

Is een kredietverzekering iets voor mij?

Het afsluiten van een kredietverzekering kan eigenlijk nooit kwaad. Vooral als je diensten levert met kleine winstmarges kan het enorme gevolgen hebben zodra een debiteur niet betaalt. Doordat je ingedekt bent tegen wanbetalingen heb je meer zekerheid als ondernemer. Soms wordt het ook verplicht gesteld om een kredietverzekering af te sluiten voordat je een lening kan afsluiten bij de bank. Het is dus altijd verstandig om een kredietverzekering af te sluiten als je met veel verschillende debiteuren werkt. Alleen als jij er echt van uitgaat dat het bedrijf niet ten onder zal gaan aan een wanbetaling is het een mogelijkheid om geen kredietverzekering te nemen.

Soorten kredietverzekeringen

Er zijn verschillende soorten kredietverzekeringen. De verzekeringen die het beste bij jouw bedrijf past is afhankelijk van je debiteuren, hoe groot je transacties zijn en wat voor omzet je bedrijf heeft. De kredietverzekering kost meestal minder als 0,4% van de omzet. Een verzekering is dus ver van duur. Dit is zeker het geld waard geweest zodra er echt een keer niet betaalt wordt door een debiteur.

Een goede verzekeraar

Een erg goede assurantietussenpersoon voor kredietverzekeringen is Dutch Credit Brokers. Dit bedrijf heeft goede kredietverzekeringen tegen een eerlijke prijs. Ze zijn hier helemaal gespecialiseerd in kredietverzekeringen en kijken samen met jou welke verzekering het beste bij je past. Bij de verzekeringen zitten ook incassokosten inbegrepen. De incasso’s worden geregeld door de verzekeraar zodra dit nodig is. Dit scheelt je dus ook weer erg veel moeite. Daarnaast krijg je ook nog eens toegang tot een database met informatie van je klanten. Hierdoor weet jij bijvoorbeeld hoe hun financiële situatie ervoor staat.

Dutch Credit Brokers is onafhankelijk en ze kijken hier dus ook echt alleen naar wat de beste deal is. Bij Dutch Credit Brokers vinden ze communicatie met de klant duidelijk een erg belangrijk punt. Als je iets moet weten is het dan ook erg makkelijk om dit bedrijf te bereiken. Ze hebben hier verstand van verschillende branches. Hierdoor weten ze meestal precies welke risico’s jij hebt in jouw branche. Dit komt natuurlijk erg goed uit bij het afsluiten van een verzekering. Dutch Credit Brokers is dus echt een aanrader als je op zoek bent naar een assurantietussenpersoon die jou kan helpen. Als ondernemer zal je bijna niet zonder kredietverzekering kunnen en dit is het ideale bedrijf om jou aan een goede verzekering te helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *