Heb je dringend geld nodig? Het doorlopende krediet!

Geld nodig? Kies voor doorlopend krediet

Het komt soms voor dat je direct geld nodig hebt zonder, dat je precies weet hoeveel in totaal. Het kan bij een grote aankoop zijn, een verbouwing en ook bij een andere onverwachte uitgave. Het is dan natuurlijk fijn om wat extra middelen achter de hand te hebben. Het is heerlijk om dan ook snel een lening af te kunnen sluiten. Een van de mogelijkheden waar je voor kunt kiezen is dan het doorlopende krediet.

Wat is dat nu? Een doorlopend krediet?

Het is mogelijk om bij een bank een doorlopend krediet af te sluiten. Het gaat hier om een lening van minimaal 2.500 euro tot maximaal 75.000 euro. De lening heeft een variabele looptijd en ook de rente verschilt van maand tot maand. Het is mogelijk om tussendoor geld vrij op te nemen en ook vrij af te lossen. Het is ideaal om zo wat extra geld achter de hand te hebben.

Lekker alles thuis regelen

Met het gemak van het internet is het nu mogelijk om ook vanuit het je eigen woning alles te regelen. Je hoeft niet per se naar een bank te gaan voor een goed adviesgesprek. Je kunt alles simpelweg vanuit je eigen woonkamer regelen. Zeker wanneer alles je goed duidelijk is, biedt dit natuurlijk volop voordelen.  Met je tablet, laptop of via de normale computer kun je gemakkelijk en snel een lening afsluiten via het internet. Wanneer het is goedgekeurd stuur je alle benodigde informatie in en kun je er mee aan de slag.

De papieren welke je nodig hebt

Heb je dringend geld nodig? Het doorlopende krediet!Natuurijk geeft een bank of geldverstrekker je geen lening op basis van de kleur van je ogen. Het is belangrijk om alle papieren aan te leveren. Denk hierbij aan de salarisgegevens, andere leningen en uitgaven en ook je ID. Een bank zal ook controleren of je geen andere leningen hebt bij andere banken. Wanneer dit het geval is dan zal je deze vaak moeten oversluiten naar de nieuwe geldverstrekker. Het is trouwens verplicht voor een bank om de BKR te controleren. Het BKR is het orgaan welke alle leningen bijhoudt. Banken en consumenten voorkomen zo overcreditering en hierdoor is het mogelijk om problemen te voorkomen.

De voorwaarden voor een doorlopend krediet

Wanneer je een krediet wilt afsluiten moet je wel in Nederland wonen, minimaal 18 jaar zijn en je moet een inkomen uit arbeid hebben. Voldoe je hieraan dan kun je een lening aanvragen bij een van de aanbieders.