De persoonlijke lening, voor zekerheid

De persoonlijke lening, voor meer zekerheid

Eigenlijk iedere bank en geldverstrekker bied wel een persoonlijke lening aan. Het is een kredietvorm waarbij je vooraf precies weet wat je iedere maand betaalt en ook voor hoeveel maanden. Je weet dus precies waar je aan toe bent. De bekendste persoonlijke lening is trouwens de autolening. Vele mensen kiezen juist bij een auto voor een persoonlijke lening. Je kunt het dan ook wel een autolening noemen.

De looptijd van de lening

Bij een persoonlijke lening wordt vooraf bepaald, wat de looptijd is. Het kan hier gaan om een periode van twee tot tien jaar. Soms is het zelfs mogelijk om het vijftien jaar te laten duren, voordat je alles terugbetaald. Wanneer je trouwens een lening afsluit om een auto te kopen dan is het slim om te kijken naar hoe lang de auto nog meegaat. Als het vijf jaar is dan zou je kunnen overwegen om de lening vier jaar te laten duren. Je kunt dan in het vijfde jaar op zoek gaan naar een nieuwe auto. Koop je een nieuwe auto en gaat hij nog wel tien jaar mee dan kun je voor een langere periode kiezen dan vijf jaar. Het is uiteraard onlogisch om voor een auto welke nog vijf jaar meegaat een lening van tien jaar af te sluiten. Je betaalt dan anders nog vijf jaren voor een auto welke je niet meer hebt waarschijnlijk.

De voordelen van een persoonlijke lening

Er zijn tal van voordelen voor een persooDe persoonlijke lening, voor zekerheidnlijke lening. Het belangrijkste voordeel is vooral de zekerheid. Je weet wanneer je jouw eerste en je laatste betaling gaat doen. Je weet wat je iedere maand gaat betalen en ook voor hoe lang. De rente staat vast en je maandlasten kunnen niet stijgen. Het is fijn om precies te weten hoe lang een geldlening loopt. Je krijgt het volledige geldbedrag direct uitgekeerd en kunt hier volop van genieten.

 

Nadelen van een persoonlijke lening

Jammer genoeg zijn er ook nadelen. Zo is het fijn, dat je de looptijd vooraf kunt afspreken. Het is echter jammer, dat je bij een vervroegede aflossing een boete moet betalen. Hierdoor is het geen flexibele leenvorm. Een doorlopend krediet kent hierin meer flexibiliteit. Het heeft echter ook minder zekerheid.