De hypothecaire geldlening

De hypothecaire geldleningen

Iedereen die een huis wil kopen kent de hypotheek wel. Eigenlijk is het voor velen onmogelijk om een huis te kopen zonder een hypotheek af te sluiten. Het is goed en slim om hier gebruik van te maken. Naast een hypotheek zou je trouwens ook voor een hypothecair krediet kunnen kiezen. Hiermee biedt de woning als zekerheid voor de geldverstrekker. Laten we beide zaken met je doornemen, aangezien ze nauw verbonden zijn met elkaar.

De hypotheek

Een hypotheek kun je afsluiten bij een bank om een woning te kopen. Vandaag de dag is het allemaal wat moeilijker geworden dan een paar jaar geleden. Het is echter niet onmogelijk. Wel moet je over voldoende inkomsten beschikken om een hypotheek te verkrijgen. De hypotheek duurt maximaal 30 jaar.

De hypotheekvormen

Je kunt kiezen voor een lineaire hypotheek,De hypothecaire geldleningde annuïteiten hypotheek en ook voor de aflossingsvrije hypotheek. Er zijn nog steeds meerdere opties, ondanks dat het aantal mogelijkheden wat minder zijn geworden. Kies voor een hypotheekvorm welke bij je past. Denk hierbij ook aan de fiscale mogelijkheden.

 

 

De hypotheekrente

De rente is de laatste jaren sterk naar beneden gegaan. Hierdoor is het aantrekkelijk om een woning te kopen. De maandlasten liggen een stuk lager dan wanneer je een soortgelijke woning zou huren.

De extra kosten bij het afsluiten van een hypotheek

Het is belangrijk om rekening te houden met de bijkomende kosten van een hypotheek. Je moet naar de notaris voor de hypotheek akte en ook moet je een taxatie hebben. Daarnaast zal je ook advieskosten moeten betalen aan een adviseur.

Het hypothecaire krediet

Wanneer je overwaarde hebt op je woning (je woning is meer waard dan dhypotheeke hypotheek welke erop rust) kun je een hypothecair krediet afsluiten. Hiermee kun je over extra geld beschikken. Het hypothecaire krediet kun je vergelijken met een doorlopend krediet. Het is eigenlijk een doorlopend krediet met extra zekerheid. Het gaat hier om de zekerheid van je woning. De bank hoeft zich geen zorgen te maken over het terug betalen. Ze kunnen dan immers altijd nog de woning gaan verkopen.